tiistai 27. toukokuuta 2014

Uimamontun siivoustalkoot
29.5 2014 klo 13 alkaen. 
 
Ota mukaan oma harava sekä omat eväät.
Tervetuloa !
 
Uimamontun vesi on tutkittu ja on uimakelpoista, tehdään yhdessä paikasta mukava retkikohde.
Koirien ja hevosien uittaminen montulla on kielletty !

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Järjestyslain mukaan koirat eivät kuulu yleisille uimarannoille. Sen sijaan muualla kuin yleisillä rannoilla koiria voi uittaa vapaasti. Montulla oleva kyltti on siis laiton ja siten jatkossakin koiria voi uittaa ihan vapaasti niinkuin kuin tähänkin saakka kunnes sinne tulee yleisen uimarannan kyltti.

Outi Niemela kirjoitti...

Pikaisena kommenttina edelliseen anonyymiin puheenvuoroon: kaupungin ympäristötoimen suunnalta on jo muutama vuosi taaksepäin annettu ymmärtää että uimamonttu on riski pohjaveden puhtaana pysymiselle. Jopa montun täyttämisellä on meitä uhkailtu. Kyläläisten virkistysalueena saamme toistaiseksi monttua käyttää, mutta meidän käyttäjien pitäisi itse huolehtia siitä, että veteen voimakasta mikrobikuormitusta aiheuttavina eläimiä ei uiteta montun pohjavedessä eikä pohjavedelle muutoinkaan aiheuteta pilaantumisen vaaraa. Sen takia, siis tiedotukseksi ja muistutukseksi, uimamontulle on laitettu eläinten uittamisen kieltävä taulu. Lupaan selvitellä tarkemmin näiden parin vuoden takaa periytyvien kaupungilta tulleiden ohjeiden taustat lähiviikkoina. Jos viranomaismielipide on löystynyt, voidaan taulu toki ottaa pois.

Pyritään kaikki yhdessä kuitenkin säilyttämään lampi ja pohjavesi puhtaana ja rannan virkistyskäyttö mahdollisena. Hirmuinen määrä lasinpalasia ja muuta roskaa sieltä talkoopäivänä ainakin taas pois kerättiin :-O

Terv. Outi Niemelä

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Kuten erittäin hyvin ja selkeästi kerroit, eivät eläimet pilaa pohjavettä vaan ihmiset roskineen! Miten ihmeessä pystytään eristämään monttu kaikista luonnossa liikkuvista eläimistä? Mikään vesistö ei todellakaan ole pilaantunut koirien uittamisesta vaan ihmisten tekemisistä. Kyllä ihmisten mikrokuormitus aivan samalla tavalla vaikuttaa montun ekosysteemiin ja ennemmikin pitäisi kieltää ihmisten uimiminen ja sotkeminen puhumattakaan monttuun virtsaamisesta yms. jota koirat eivät takuulla tee. Eli monttu on täysin vapaassa käytössä koirien uittamiseen niin kauan kuin viranomaiset toisin määräävät ja kylätoimikunta ei ole viranomaistaho.

Anonyymi kirjoitti...

uimamonttu pitäs tehdä viihtyisämmäksi esim,rantaan pitäs ajaa hiekkaa lisää ja leventää isonmaksi ja puita kaataa jotta aurinko pääsis paistamaan rannalle.tämä homma ei hirveästi vaatisi että porukka kulkisi ja lapsilla ois mukava käydä uimassa niinkun ennen vanhaan.ja kyläläiset olisi varmasti mukana talkoo voimin että paikka saatais entiseen loistoonsa.